Älä tule paha ötökkä
Tule hyvä ötökkä

Jotkut ideat nappaavat heti. Ihan kaikki eivät, eivätkä ainakaan ihan aina.

Lahjoimme aikoinaan lapsia havainnoimaan luontoa. En muista, maksoimmeko me oikeasti mitään, mutta ainakin periaatteessa tropiikissa kasvaneiden lasten suomalaisen luonnon tuntemus noteerattiin kymmenen sentin arvoiseksi per kasvi/eläin.

Seuraavakin polvi saa nyt luonnontuntemuspisteitä. Erikoisesti käyttäytynyt lokki Porin kävelykadulla oli eilen pisteen arvoinen. Mökillä pisteitä taisi kertyä vähän enemmänkin. En tiedä, oliko lahoamaan jätetyssä kannossa jotain havainnoitavaa, luonnonsuojelua se kuitenkin oli.

Mutta se ötökkähotelli. Satakunnan Kansan artikkeli ötökkähotelleista  kolahti. Toissapäivänä sellainen rakennettiin myös mökin pihalle. Kaarnaa ja tuohta ja porattua halkoa ja maatuneita lehtiä ja kiviä ja koralli-ja simpukkasälää jne asettiin yhdessä rakennettuun viiden tähden ötökkähotelliin, johon kuulemma valutettiin vähän sokerilientäkin ötökköjen aamupalaksi.

Toivotaan, että ötökkähotellimme on pystyssä tälvenkin yli.  Jos se ei onnistu, hotelli ihan varmasti  pystytetään keväällä uudestaan, silloin jo ennen omenapuiden kukinta-aikaa.

t%C3%B6kk%C3%A4hotellipieni-normal.jpg