Teille annetaan
Te löydätte
Teille avataan
 
Minulle on ollut uutta ja outoa se, kuinka aggressiivista keskustelu välillä on hyväntekeväisyyden oikeudesta tai motiiveista. Oikein voi ilmeisesti tehdä monella tavalla väärin. Tiukkapipoisuutta on löytynyt niidenkin keskuudesta, jotka itse selvin sanoin kertovat kurkistavansa sitä vain aidan toiselta puolelta, laajahattuisten joukosta. He mutustelevat omaa kukkaniittyään huomaamatta, että samasta siemenestä kaikkien kasvit kasvavat.

Tänään varsin lukuisat suomalaiset hyväntekijät ovat parhaillaan hyörimässä hyväntekeväisyttä tavalla tai toisella. On myyjäisten aika. Omasta antamisen aika toisten hyväksi. Myyjäisissä korostuu myös suomalaisittain harvinaisempi yhteisöllisyys, yhdessä tekeminen yhteisten päämäärien hyväksi.

Suostun olemaan nyt tiukkapipo. Päätä kiristävät ne lauseet, jotka halveksivat toisten ”turhaa” aktiivisuutta. Jos joku ei ymmärrä toisten varainhankintametodia, olkoon hiljaa ja antakoon vaikka napin painalluksella oman osansa yhteiseksi hyväksi. Jos joku ei halua antaa toiselle mitään millään tavalla, se on hänen oma asiansa. Aina ei ole varaa lahjoittaa rahaa, mutta joskus on mahdollista lahjoittaa aikaa. Jos sitäkään ei ole annettavana, voi silti yrittää hoitaa omaa ja läheistensä elämää parhaalla mahdollisella tavalla voimiensa mukaan. Ugh.

Sain Unalta joulunenkelin. Tänään haluan lähettää sen kaikille niille, jotka tänään ahertavat erilaisissa vapaaehtoistyön projekteissa.
Plus%20567%20spiritual-angel.jpg