Roolien vankina
Roolien lumoissa
 
Mieleeni tuli kouluni ensimmäisen luokan joulujuhla, jossa olin toinen kahdesta keskustelevasta tontusta. Me kaksi kai osasimme lukea ja saimme siksi  roolimme. Kuusijuhlat kyllä muuten muistan. Koulumme hirsiseinät sopivat hyvin juhlien tunnelmaan. Koko koulu ja vieraat mahtuivat yhteen luokkaan. Kyllä se olikin täysi. Eivät taitaisi nykyajan paloviranomaiset enää noin suurta joukkoa päästää uunilämmityksellä lämmitettyyn pieneen tilaan.

Vähän ylemmiltä luokilta muistan koulun muotinäytöksen. Siellä jokainen halukas sai pukeutua erikoisiin vaatteisiin ja kävellä vuorollaan luokan korokkeella toisten iloksi. Minä en ollut keksinyt mitään, mutta juuri ennen esitystä hain päälleni aikuisen miehen takin ja hatun ja kainalooni salkun. Syöksyin ovesta tuossa asussa korokkeelle ja puolijuoksua sitten takaisin ovelle. Herra Hoppu oli syntynyt. Kaikki nauroivat ja se oli hauskaa.

Kuka kantaa tänä jouluna Suomessa pahiksen roolia? Entä kuka on hyvis? Hassuja me kaikki taidamme olla, jos annamme toisten määritellä lähimmäistemme roolit.  Jospa välillä ajattelisimme itse.

Minä uskon Suureen Ohjaajaan.
Olen kokenut, että Hän antaa luvan välillä
myös
improvisoida.

Helsinki. Se Oikea Herra Hoppu.
Plus%20574%20Helsinki%20Maija%201950pien