lauantai 9. elokuuta 2014

104 Puppugeneraattori 190907

104 Puppugeneraattori


Puppugeneraattori.
En kai minä?

Puppugeneraattoreissa tuotetaan puhetta laittamalla tiettyjä fraaseja peräkkäin. Puhe kuulostaa ihan hyvältä, vaikka siinä ei olisi mitään järkeä.

On suostuttava puhumaan toisen kanssa samaa kieltä, tai keskustelulla ei ole mitään merkitystä. On helppo puhua koko ajan toisen ohi. En ole kovin hyvä tässä jutussa. Yritystä kyllä on ollut. Vanhemmiten olen sentään vähän rauhoittunut eikä pinna pala niin herkästi.

Pidän keskusteluista. Joskus ei kyllä oikein tiedä, millä tasolla keskustelua pitäisi käydä. Onko järkevää sanoa mitään niissä tilanteissa, joissa ei tehdä eroa Jumalan, joulupukin tai villasukan välillä. Ei siinä toisaalta mitään, itsekin teen kaikenmoisia vastaavia ajatusleikkejä joskus huvikseni.

Uusi löytöni oli matemaatikon ajatus siitä, että "puhtaasti tieteen kannalta matematiikan ja luonnon sopiminen yhteen näyttää joka tapauksessa selittämättömältä" . Olen kehitellyt itselleni sopivan määritelmän tieteen ja totuuden suhteesta: Tiede ei ole sama kuin totuus, mutta sen tehtävänä on etsiä yhä parempia teorioita totuudesta.


1988. Bangkok. Keskustelua japanilaisen joulupukin kanssa kotipihalla.
104%201988%20SOi%2055%20Joulupukki%20jap

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti