keskiviikko 20. elokuuta 2014

93 Kaksi kuukautta takana 300907


93 Kaksi kuukautta takana


Idässä ennenkin
avioliitot solmittiin
vanhempien halusta.
Isä käski ja
äiti neuvoi.
Rakkaus saapui aikanaan
.


Olihan tämä melkoista.
Kahden maan
kahtalaiset ihmiset
vanhempien halusta
samassa liitossa.
Isä käski ja
neuvojia riitti.
Rakkauskin saapui aikanaan.

Toinen lähtölaskennan kuukausi takana. Bloggaukselle annettu pikkusormi on naputellut ahkerasti muiden sormien kanssa tietokoneen kirjaimistoa. Eräs työtoveri totesi viisaasti, että minulla näyttää olevan paljon tyhjentämistä ennen lähtölaskennan loppua. Niinpä. Siellä sitä sisällä on. Rikkautta on ollut saada jotain myös ulos tässä vaiheessa.

Kotona selvitettävät paperipinot kasvavat lähes rajattomasti kaiken muun keskeneräisen kanssa. Helpotti, kun tein tietoisen valinnan. Niitä sitten joskus, myöhemmin, sitten kun on aikaa. Kuukausi kului, ennen kuin rohkaistuin kenellekään toiselle bloggaajalle kommentoimaan.

Rehellisen keskustelun taso on yllättänyt ja viehättänyt. Moni ihminen on muodostunut peiliksi, joista omat virheet ovat näkyneet. Toisaalta, pettymyksiäkin on tullut. Suvaitsevaisuuttaan mainostavat ovat osoittautuneet usein suppeiksi. Taistelen itseni kanssa, että hyväksyisin sen suvaitsemattomuuden, joka ei hyväksy suvaitsemattomuutta. Vieläkään en näe eroa noiden kahden suvaitsemattomuuden välillä. Tarvitseeko minun sitä edes nähdä? Useiden mielestä tarvitsisi.

1979. Thaimaa. Bangkok. Soi Amon. Ensimmäinen joulu Thaimaassa. Kulttuurishokkia. Kansainvälistä työtoverijoukkoa perheineen ja evankelistan moottoripyörä, jota pidettiin öisin kirkossa varkaiden takia:
93%201979%20Soi%20Amon%20joulu%20ulkona%

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti