Merkityksetön kasvo joukossa
Kameran ylimalkainen vilkaisu
Loppukin hävisi leikkausvaiheessa

Pienten sivuroolien esittäjiä harvoin muistetaan. Yksittäiset nimettömät kasvot eivät ole tärkeitä. Ne voidaan vaihtaa toisiin ilman, että kokonaisuus kärsii. "Joku ollut ja mennyt mies."

Muisteluissa on vaarana, että muistelija ottaa itselleen suuremman roolin kuin hänellä todellisuudessa olikaan. Usein muistelija on seisonut vain tapahtuman sivussa tarkkailijana. Hän vain jälkeen päin kuvailee, mitä muille tapahtui. Muistot värittyvät myös omista mielikuvista. Oma zoomaus vaikuttaa. Toinen olisi zoomannut saman tilanteen toisin.

Olen oppinut antamaan arvoa pienten sivuroolien esittäjille omassa elämässäni. Ilman heitä elämä ei olisi yhtä värikäs ja monipuolinen. Kriisitilanteissa pienikin apu on saanut aikaan suuria. Moni on toiminut hengenpelastajana tietämättään. Oikea sana oikeaan aikaan. Hymy oikeaan aikaan. Oikea tieto oikeaan aikaan. Pienten tekojen ketju kattaa koko elämän. Mistä me oikeastaan tiedämme, kuinka tärkeitä olemme joskus jollekin olleet. Eläköön elämän pienet sivuroolit!

1991 toukokuu. Turun Sanomat. Monessa roolissa:Plus%20139%20turunsanomat-5-1991%20n%C3%