Savossa
Suomee vai savvoo?
Savossa
Suomi on savvoo

Kristillistä sisäpiirisanastoa kutsutaan joskus Kaanaan kieleksi. Tuo termi on ollut tavallisessa käytössä vanhoillislestadiolaisessa perinteessä, mutta nykyisin aika moni kristitty haluaisi sanoutua irti tuon kielen käytöstä. Se koetaan jähmeäksi ja vanhanaikaiseksi sisäpiirin kieleksi, jota tavallisessa kielenkäytössä ei enää ymmärretä. Halutaan mieluummin puhua nykyajan kieltä. Toisaalta, on hauska huomata, että tuo sama termi, Kaanaan kieli, on jo sen verran sisäpiirin käyttämää kieltä, että sitä ei välttämättä enää koetakaan erityisen kummalliseksi. Uudet ajat ja uudet sanat ovat tulleet tilalle.

Blogin kirjoittaminen ja erilaisiin blogeihin tutustuminen on ollut haasteellista. Koskaan ei varmaan löydy sanoja ja lauserakenteita, joilla tulisi täysin ymmärretyksi. Aina voi kuitenkin yrittää. Sitähän me täällä blogiavaruudessa teemme. Ihmiseltä ihmiselle kannattaa yrittää puhua.

1979. Thaimaa. Bangkok. Kielikoulun joulujuhla. Yhteispohjoismainen yhteiskristillinen Lucia-kulkue. Kuulijoissa myös muiden Kaanaan kielen murteiden taitajia.
Plus%20153%201979%20Lucia%20kielikoulu%2