Juhlan aatto
Aattojuhla
Juhlapäivä
Päiväsaarna

Olen viime vuosina lähes jokaisena juhannusaattona ollut milloin missäkin kokkorannassa katsomassa joko palavaa kokkoa tai kaunista pystyä puukasaa, jota ei ole ollut lupa sytyttää. Monet seurakunnat viettävät juhannusjuhlia, joissa makkarat paistetaan ja kahvit juodaan lähetystyön hyväksi. Näissä juhlissa olen tuonut terveisiä kaukaa maailmalta, oikeana elävänä interaktiivisena lähetystyöntekijänä.

Thaimaalainen pappi saarnasi vuosia sitten Merikarvian seurakunnan juhannusjumalanpalveluksessa. Mies toimi tulkkina.  Saarnateksti kertoi Johannes Kastajasta.  "Ja Johanneksella oli puku kamelinkarvoista ja vyötäisillään nahkavyö; ja hänen ruokanaan oli heinäsirkat ja metsähunaja." 

Pappi alkoi puheensa: "Minä en tiedä, minkä makuisia suomalaiset heinäsirkat ovat. Meillä Thaimaassa ne yleensä ovat karvaita. Johannes siis söi makeaa hunajaa ja karvasta heinäsirkkaa. Meidänkin elämämme on välillä makeaa ja välillä karvasta."

Tuon saarnan kuulijat varmasti heräsivät kirkonpenkissä ja ehkä vieläkin joskus miettivät, minkä makuisia nämä suomalaiset heinäsirkat oikein mahtavat olla. Sen kaikki tiedämme, että elämä on välillä makeaa ja välillä karvasta.

1991.Kuopus, thaimaalainen pastori Anant ja suomalainen kalansaalis.
Plus%20144%201991%20Marra%20Anant%20kala