Pekkako oli Kalamies?
Kenties

Katselimme tänään Keskimmäisen kanssa Jaakko Löytystä kertovan televisiodokumentin. Olin nähnyt sen jo aikaisemminkin, mutta tänään se tuntui yhä tuoreen ajankohtaiselta. Nyt Keskimmäinen kuunteluttaa minulla Löytyn Omakuva - CD:tä. Siinä tärkeitä lauluja ovat Toivo-nimisen miehen pojanpoika sekä Helsinki-Dakar. Kai meillä monella muullakin maailmanmatkaajalla sielu on jäänyt seilaamaan, vaikka kotiin on löydettykin.

Olin 1970-luvun puolessa välissä vuoden Vehmaan kunnan kokeiluperuskoulun musiikinopettajana. Yhdeksännellä luokalla musiikki ja kuvaamataito olivat valinnaisaineita ja jostain syystä musiikkitunneille oli valikoitunut monen nuoren miehen joukko, ehkä ei pelkästään musiikillisista syistä. Luokan kaksi kilttiä mukavaa tyttöä saivat heiltä ystävällistä erityiskohtelua. Mikäpäs siinä. Hauskaa oli ja siitä selvittiin.

Nuoret olivat olleet edellisenä kesänä rippikoulussa ja heidän valistunut nuorisotyönohjaajansa oli löytänyt Jaakko Löytyn uudet laulut. Musiikkituntien suosituinta ja pyydetyintä aineistoa olikin Löytyn Kala-Pekka. Pekka oli kalamies vuoden aikana monta kertaa. Jokainen sen varmaan ties.


1980. Nepal. Pokhara. Esikoinenkin oli kalamies.
Plus%20151%201980%20Nepal%20Jakke%20%20o