Muutoksen mukavuus
Mukana muutoissa

Täytyy myöntää, että kotimme ei ole ollut tyylikäs, mutta sen sijaan kyllä tyylillinen, siis monityylinen. Yhteiselomme alussa täytimme työhön liittyviä virka-asuntoja vinttien ja varastojen kätköistä löytyneillä huonekaluilla sekä kirpputorilöydöillä. Jotain uuttakin sentään ostimme. Thaimaan vuosien aikana tuntui turhalta kotimaakausilla ostaa uutta ja modernia, koska kaikki olisi ollut taas vanhanaikaista muutaman vuoden jälkeen Suomeen palatessamme.

Thaimaassa asuimme valmiiksi kalustetuissa asuinnoissa. Huonekalut kuuluivat luontaisetuihin. (Meillä oli aika pienet kiintiöt Suomesta mukaan otettavalla tavaralle.) Joissain asunnoista oli valmiiksi vuokraan kuuluvia huonekaluja ja keittiökalusteita, mutta toisissa piti hankkia kaikki itse. Työkaudelle tullessaan katsoi, mitä kulloinkin oli valmiina varastossa. Opimme tekemään kodin aina niistä huonekaluista, joita juuri sillä kerralla löytyi. Vanhoja huonekalujaan saattoi taas ihailla työtovereiden kotona. 

Arvatkaa, osaammeko kantaa muuttotavaroita paikasta toiseen. Vastaus on: Kyllä. Kaikki sujuu perusperiaatteella: Se, mikä on mahtunut ovesta sisään, mahtuu siitä uloskin.

1979. Bangkok. Kirjahylly. Rottinki. Korkea. Viisi hyllyä. Hyvä.
Plus%20312%20Kirjahylly%20Hyv%C3%A4%20Ro