Saako toisten blogeissa pomppia? Saako mennä sivuraiteille?
 
Tiedän olevani omituinen, kun käytän toisten järkeviä kirjoituksia ponnahduslautana milloin mihinkin suuntaan. Olen silloin tällöin käynyt keskusteluja siitä, onko tällainen käytös hyväksyttävää vai ei. Pohtiessani tätä eräässä blogissa sain tällaisen vastauksen:

”Tuo sinun “omituistapasi” on orgaaninen tapa ruokkia ajatuksia. sellaista se on: one man’s ceiling is another man’s floor. ”

Lohduttauduin. Ymmärsin, että minun blogini ja kommentointini todella saa ravintoa toisten puutarhoista. Ei ehkä silti ole kohteliasta levittää luonnonkasvien siemeniä toisten hyvin hoidettuihin puutarhoihin. Vaikka siemenistä kasvaisi kuinka kauniita kukkia, ne ovat silti toiselle rikkaruohoja. Omassa puutarhassani kasvakoot jalot ja vähemmät jalot versiot sopivassa sekamelskassa. That is my lifepile.

Tämä kirjoitus kasvoi mm Kotimaa24:n uusista kommentoinnin käyttöehdoista:

”Lähettämällä kommentin sitoudut seuraaviin sääntöihin! Blogien ja uutisten kommentointi on sallittu vain omalla nimellä ja seuraavin rajoituksin: Sitoudut olemaan lähettämättä herjaavia, loukkaavia, rasistisia, seksistisiä, uhkaavia, siveettömiä, vihamielisiä ja laittomia tai muuten asiaankuulumattomia tai sopimattomia kommentteja. Kommenttien tulee kohdistua keskustelun kohteena olevaan asiaan – ei toisiin käyttäjiin, ihmisiin tai yhteisöihin. Uskonnollista, poliittista, ihmisiin, kansanryhmiin tai uskonyhteisöihin kohdistuvaa aggressiivisuutta ei sallita.”

Olen aika heikoilla niissä keskusteluissa, joissa keskustelun pitää kohdistua vain keskustelun kohteena olevaan asiaan :)

2012. Poikeljärvi. Se villi ja vihreä (Kuva Simo Nieminen)