Enkeleitä vieraana?
 
 Blogikirjoituksessani  +14 Kalentereista kerroin erään etiopialaisen vierailusta kodissamme Lokalahdella vuonna 1976. Tuo vieras vieraili tulkkinsa, vanhan ystävämme Ilpo Perttilän kanssa seurakunnan tilaisuuksissa ja yöpyi kotonamme:

”Uutiskatsauksessa mainittiin Mekane Yesus- kirkon johtaja Iteffa Gobena. Kun Keskimmäinen ei vielä ollut täyttänyt ensimmäistä vuottaan, tämä silloin nuori pappi oli Suomessa vierailemassa. Hän asui tulkkinsa kanssa pari päivää meidän kotonamme. Keskimmäinen sai olla tämän vieraan sylissä pitkät ajat ja nukahtaa vieraan hänelle laulamaan etiopialaiseen tuutulauluun.”
 
Tuon Suomen vierailun jälkeen Iteffa Gobena koki rajuja vaiheita. Näin hän kertoo niistä itse:

“During my leadership as the General Secretary of the Shawa Kaffa Illubabor Bethel Synod 1978 - 1981 I was imprisoned by the then Marxist Government and severely tortured physically. Only because of God's providence I was released after 2 years and eight months.”
 
Kun olemme nyt digitoineet vanhoja kasettejamme, myös tuo vieraan hyrisevä unilaulu on saatu esille. Onneksi nauhoitimme sen. Silloin emme vielä tienneet, että tuosta vieraasta tulisi vuonna 2001 yli viiden miljoonan jäsenen Etiopian Mekane Yesus-kirkon presidentti.  Mies tapasi Iteffa Gobenan kerran Genevessä ja muistutti häntä tuosta vierailusta luonamme. Silloin emme vielä tienneet, että tuo ääninauha oli tallella.

1976 Lokalahti. Iteffa Gobena ja Ilpo Perttilä.