• Theology
  • Theological 
  • Theologically
  • Theologian
Aina välillä saa yrittää tehdä sellaista, mitä ei varsinaisesti osaa. Pitää vain uskaltaa hypätä kyytiin. Kyllä aika sitten kaikki taas hoitaa. Hyvä se!

Thaimaassa käydessäni minulle oli varattu mahdollisuus opettaa muutaman tunnin verran juhlallista oppiainetta, Theological English, kolmelle teologisen seminaarin työntekijälle. Se johtui siitä, että olin aikoinaan käynyt läpi teologista englanninkielistä sanastoa silloin stipendiaatteina Australiaan lähtöään valmistelevan thaimaalaisen pariskunnan kanssa.  Siitä oli kuulemma ollut hyötyä. Raamit olivat siis selvät. Tavoitteet olivat realistiset, molemmin puolin.

Löysin sopivan metodin. Kävimme läpi sanoja, jotka pohjautuivat samaan runkoon. Katsoimme, mitä etu – ja jälkiliitteet vaikuttivat, miten perussanasta muotoutui eri sanaluokkia, miten tietty merkitys kääntyi vastakkaiseksi tietyllä etuliitteellä jne.

Opin itsekin upeita sanoja, sellaisia kuin  Angelology, Anthropology, Bibliology, Christology, Ecclesiology, Eschatology, Pneumatology ja Soteriology.

Oppikirjana käytimme englanniksi käännetyn suomalaisen Katekismuksen alkulukuja. Thaiksi sitä ei ole ainakaan vielä käännetty. Hyvältä se kuitenkin kuulemma tuntui. Tässä sama kirja venäjäksi käännettynä:

270213%20Katekismus%20ven%C3%A4j%C3%A4ks