Paljon tapahtuu
Pinnan alla
 
Kommenttiystävä on julkinen salarakas. Tässä ystävyyssuhteessa ei kukaan tule petetyksi. Osa kommenttiystävistä jää lopullisesti salaiseksi, mutta suuri osa heistä näyttää olevan valmis tulemaan löydetyksi myös omana itsenään. Sähköpostiosoitteet ovat usein näkyvissä ja niiden välityksellä voi jatkaa myös keskustelua.

Yhä enemmän tajuan sitä, että bloggaamisessa varsinaiset tekstit ovat vain osa blogimaailmaa. Suuri (vai suurin) osa bloggaamisen riemusta on keskinäinen kommunikointi uusien ja vanhojen tuttujen kanssa. Tekstit ovat silloin lähinnä alustuspuheenvuoroja. Kommenttien avulla myös blogin kirjoittaja saa uutta ajattelemista omasta aiheestaan. Bloggaaminen ei ole vain oman päiväkirjan pitämistä netissä, vaan se on vahvasti sosiaalinen tapahtuma.

Blogimaailmassa toimii myös vertaistuki. On usein helpompi sanoa hyviä sanoja kirjoittaen kuin puhuen. On mahdollista kommunikoida viiveellä. Tavallisessa elämässä vastausta yleensä odotetaan välittömästi.

Hallattaren ja Olemattoman lahjoittaman ystävyysviestin lahjoitankin näin eteenpäin kaikille kommenttiystäville ja kaikille vuosien varrella kiertokirjelistallamme olleille kirjeystäville. Saman tien lähtee ystävyysviesti ja isänpäiväonnittelu myös Miehelle. Sekin ystävyys (ja kärsivällisyys) on palkinnon arvoinen.