lauantai 29. elokuuta 2015

+280 Itsenäinen ja omaperäinen 061208


+280 Itsenäinen ja omaperäinen

Itsenäinen
Omaperäinen
Itsepäinen?

Tekisi mieli kirjoittaa jotain itsenäisyyspäivästä. Se tuntuu kuitenkin tänään vaikealta. Tuntuu, että pää pursuaa erillisiä asioita, joista en löydä mitään yhtenäistä juonta. Olkoon siis niin.'

Yritin etsiä isoveljeni kirjettä Tuntemattoman Sotilaan kuvauksista. En löytänyt. Isoveli oli 19-vuotiaana opiskelijana muiden Viipurilaisen Osakunnan poikien kanssa elokuvan avustajana kesäkuvauksissa. Muistan, että tuossa kirjeessä hän kertoi hauskoja juttuja kuvauspaikoilta. Nyt tuo elokuva kuuluu joka vuosi television itsenäisyyspäivään.

Yritin etsiä vihkoa, johon kirjoittelin 1997 puhettani Kuopuksen koulun itsenäisyysjuhlaa varten.  En löytänyt.  Se oli Suomen itsenäisyyden 80- vuotisjuhla ja sen teemana oli: "Ole rohkeasti suomalainen." Se halusin sanoa noille kaukana kotimaastaan koulua käyville lapsille ja nuorille.

Yhden asian löysin. Lauri Viita sanoi viisaasti: "Ennen kuin sanot ketään omaperäiseksi, käy hänen kanssaan siellä, mistä hän on kotoisin." Hyvää itsenäisyyspäivää meille kaikille epäomaperäisille!

1997. Thaimaa.  Thaisuko. Tällaiselle porukalla sain pitää itsenäisyyden 80-vuotisjuhlien puheen:
Plus%20280%20thaisuko97%20pieni.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti