torstai 28. toukokuuta 2015

+187 Olympiaurheilua ja henkimaailmaa 190808


+187 Olympiaurheilua ja henkimaailmaa

Urheilun huumaa
Harjoittelua ja henkimaailmaa

Ateenan olympialaisten nyrkkeilyn kevyen välisarjan olympiavoittaja,  thaimaalainen Manus Boonjumnong, on Pekingissä mukana puolustamassa voittoaan ja on jo selvinnyt perjantain semifinaaliotteluihin.

Muutama päivä sitten Helsingin Sanomissa Manus Boonjumnongia verrattiin Matti Nykäseen. Vertaus johtui siitä, että Ateenan voittonsa jälkeen Manus Boonjumnong toimittajan sanojen mukaan "alkoi harrastaa intohimoisesti naisten naurattamista, alkoholin juomista ja uhkapelejä", tuhlasi nopeasti Thaimaan olympiakomitealta saamansa suuren palkkion ja on huhupuheiden mukaan nykyisin suurissa veloissa. Tämä on saanut Thaimaan olympiakomitean vaihtamaan bonuspolitiikkaansa. Puolet mitalien saajien palkkioista maksetaan nyt useiden vuosien aikana kuukausipalkkana. 

Suomessa on vaikea selittää, kuinka lähellä erilaiset henkimaailman jutut ovat thaimaalaisia. Näihin asioihin tutustuu, jos haluaa kuunnella, mitä ihmiset siellä sanovat. Henkiä myös oikeasti pelätään. Monelle thaimaalaiselle kristitylle usko siihen, että Jeesus on voimakkaampi kuin mikään paha henki, ei ole teoriaa vaan käytännön arkea.

Thaimaa. Yksi lukemattomista henkientaloista.
Plus%20187%20Henkien%20talo%20pieni.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti