Uudissanat
Uudet käsitteet
Uudet arvot?

Viime syksyn postauksessa  93 esittelin joitain Mitä Missä Milloin - vuosikirjan 1987 vuoden sanoja. Monet niistä ovat nyt arkikieltä.  Vastaava vuosikirja 2008 kertoo pääasiassa ajasta ennen blogini aloittamista. Yritin katsoa, kuinka moni tuon kirjan uudissanoista on blogissani esiintynyt. En löytänyt sieltä yhtään sanaa,  vaikka osa kirjoituksistani onkin liittynyt samoihin aihepiireihin. Kieleni on näin todistettu vanhanaikaiseksi.

PASKADUUNI, huonosti palkattu ja aliarvostettu työ. Nautin, kun suosikkitoimittajani Jan Andersson A-talkissa selvitteli nuorison kanssa, mitä työtä he itse asiassa eivät halunneet tehdä ja mitä he halusivat. Kukapa meistä ei haluaisi saada palkkaa ajattelemisesta. Pitkäaikaista pätkätöiden teettämistä en minäkään hyväksy,  mutta en myöskään toisten työn halveksimista.

Myönnän olevani välillä  DIGIÄNKYRÄ, mutta en HIFISTELE. En elä KEVYTSUHTEESSA enkä tarvitse POIKAYSTÄVÄTYYNYÄ. FIILISTELEN kyllä mielelläni. SÖPÖKULTTUURI taitaa olla minusta aika kaukana, samoin BLING-BLING. Elän SLOW CITYSSÄ, vaikka sitä ei ehkä kotikaupunkini myönnäkään.

Sanan ÄÄREVÄ merkityksen olisin arvannut väärin. Olisin voinut vannoa, että juuri sellainen minä olisin. Se olikin jotain aivan muuta.


1983. Pori. Isosisko kahdeksan vuotta, pikkusisko viisi tuntia. Aikamoinen duuni taas alkamassa.
Plus%20183%20pieni%20Isosisko%208%20y%20