Sitä mitä on
Sieltä mistä löytyy
Sille joka on paikalla

Yhtäkkiä meitä pelmahti kokoon nälkäinen joukkio. Yksi oli ollut Porissa koko päivän, toinen oli ollut Ulvilan Kullaalla, kolmas Mynämäen Mietoisissa ja loput olivat olleet Merikarvialla. Ruokaa oli saatava pikaisesti. Kaikenlaista olisi voitu valmistaa, jos olisi jaksettu, ehditty ja viitsitty. Perunoita olisi voitu keittää. Keitettyjä perunoita olisi voitu paistaa. Riisiä olisi voitu laittaa riisikeittimeen. Nuudelia olisi voitu kiehauttaa. Pastaa olisi voitu keittää. Kaikki tuntui liian hitaalta.  Nyt tarvittiin pikaruokaa nälkäiselle plutoonalle. Näin se tänään valmistui, perinneruokamme sitä-mitä-on-pata, tällä kertaa kuskusista.

Thaimaassa aluksi suurin osa ruuasta tuntui sitä-mitä-on-padalta. Koskaan ei ollut varma, mitä suuhunsa laitttoi.Vähän kerrassaan alkoi erottaa eri makuja ja makuyhdistelmiä. Siellä opimme, että myös arkiruuanlaitto on taidetta, toisin kuin sitä-mitä-on-padan valmistus.

Rohkea rokat ja kaikki sitä-mitä-on-padat syö. Hyvää ruokahalua.

Sitä-mitä-on-pataa, taas kerran:
Plus%20162%20Sit%C3%A4%20mit%C3%A4%20on%