Maapallo
Maailman pallojen kotimaa

Meneepä minne tahansa maailmassa, siellä varmasti näkee palloja pyörimässä. Kumipalloja, muovipalloja, kangaspalloja, korkkipalloja, heinäpalloja, puupalloja, rottinkipalloja ja nahkapalloja. Golfpalloja, jalkapalloja, pesäpalloja, pingispalloja, tennispalloja, krikettipalloja ja  - takrawpalloja. Suomalainenkin Wikipedia tuntee Sepak takraw- pelin, jota Thaimaassa kutsutaan nimillä takraw. Takrawta sanotaan jalkapallon, lentopallon ja ja Kung Fun yhdistelmäksi. Useimmilla pallopeleillä ei ole enää kotimaata, vaan ne ovat levinneet ympäri maailmaa. Vuosia sitten näin takrawpalloja Suomessakin myytävänä.

Iltaisin töiden jälkeen nuoret miehet usein kokoontuvat pelailemaan takrawpallon kanssa.  Useimmiten ollan ringissä ja potkitaan palloa toiselta toiselle.  Palloa on lupa iskeä myös päällään, mutta kämmenlyönnit ovat luvattomia. Joskus levitetään matala lentopalloverkkoa muistuttava verkko kahden pylvään väliin ja joukkueet pelaavat toisiaan vastaan. Joskus taas nostetaan verkkokori korkealle puuhun ja yritetään saada pallo koriin. Rentoudutaan ja nautitaan hyvästä seurasta.

Muutaman päivän lapsenvahtikeikka on taas ollut muistuttuttamassa siitä, että kaikkien maailman lasten tulisi saada leikkiä. Kun aamuisin katsoo omien lastenlastensa lähtöä kouluun, on helpompi muistaa, että kaikilla maailman lapsilla tulisi olla oikeus samaan.

Päiväkodin leikkipaikka. Kaija Karjalaisen materiaalista Thaimaan lapset:
Plus%20211%20P%C3%A4iv%C3%A4koti%20Mater