sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

+218 Leikin varjolla 240908

+218 Leikin varjolla

Kuka nyt leikistä
Kuka nyt kiusoittelusta
Kuka nyt kiusaamisesta
Niin, kuka?

Varmaan aika monen ihmisen alitajunta yrittää hakea syitä tapahtuneelle väkivallalle. Minun ajatukseni liittyivät eilisiin mielenterveysluentoihin. Istuimme luennoilla tietämättä, että luentosalin ulkopuolella teoria oli muuttunut käytännöksi.

Huomasin, että muutama päivä sitten Kemppisen blogissa ja sen kommenteissa oli varsin monipuolinen keskustelu siitä, mitä kiusaaminen oli ja miten siihen piti suhtautua. Se keskustelu ja eilinen tulkkaaminen saivat minut miettimään  kiusoittelun määritelmää. Nopeasti selaillen löysin erilaisia suomalaisia ja englantilaisia asiaa koskevia sanoja:

- tease, banter, needle, tantalize, twit, mock, joke, jest, persiflage, kid, ridicule, annoy, irritate, provoke, pester, make fun, reproach
 
- ärsyttää, pilailla, härnätä, pottuilla, piikitellä, laskea leikkiä, virnuilla, naljailla, kiusata, pilkata, ivailla, ilkkua, tehdä naurunalaiseksi, parodioida, pitää pilkkanaan, ilveillä, lausua sukkeluuksia, vitsailla, pitää hauskaa toisen kustannuksella, hassutella, naureskella 
 
Moni voi sanoa, että kiusoittelulla ei tarkoiteta mitään noista kielteisistä asioista. Tietääkö kiusoittelun kohde sen varmasti?

 1970. Israel. Kuollut meri. Joskus luontokin kiusoittelee.
Plus%20218%20Kuollut%20meri%20uimassa%20

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti