Merkillistä vai merkittävää
Monessa mukana molempaa
 
Jotkut päivät ovat muita merkittävämpiä. Siksiköhän niitä kutsutaan merkkipäiviksi? Nyt vasta huomaan sitä kysyä.

”5.12.1979. Kirjeestä kummitytön perheelle. Täällä on suuret juhlat. Luultavasti kaiketi vuoden suurimmat. On kuninkaan syntymäpäivä. Meidänkin pihan jackfruit - puussa (iso vähän kuin viikunanlehdet ja isot parin nyrkin kokoiset hedelmät) on värilliset tuikkivat valot, jotka tunti sitten juuri sytytettiin. Taksit ja bussit on koristeltu lipuin ja liput liehuvat kaikissa mahdollisissa paikoissa. Paikallisen IBM:n rakennuksen katoltakin on laskettu alas melkoisen kokoinen lippu. Se on varmaan kymmenisen pakkaa leveä ja ulottuu viisi kerrosta katolta alaspäin.

On muuten toinenkin juhla. Kymmenen vuotta sitten sitä meikäläiset istuivat Tyttö- Logoksen joulujuhlassa kiiltävine sormuksineen. Teillä se on jo kymmenen vuotta ohitettukin. Kaikkea sitä onkin tullut näinä vuosina kohdanneeksi. Mielenkiintoista on ollut. Välillä ihan uskomatontakin.”
 
Jostain syystä juuri tänään  tuossa kirjeessä mainittu ulkolämpötila kiinnittää erityistä huomiota:

”Täällä on kuulemma ollut harvinaisen kylmää. Joinakin päivinä maksimilämpötila on jäänyt alle kolmenkymmenen ja minimi alle kahdenkymmenen. Kylmintä on auringonnousun aikoihin. Kylmyysennätys on ollut +18 °C.   Syyskuun kasvihuoneilmojen jälkeen sää on tuntunut suorastaan ihastuttavalta.  Viileydestä nauttiminen voi jäädä lyhytaikaiseksi, viime yönä kun taas oltiin päälle kahdessakymmenessä asteessa.”
 
Kirjeessä mainittu opiskelija-asuntolamme joulujuhla 5.12.1969  Mukana myös me ja nuo mainitut kummitytön vanhemmat: