Tervetuloa ja näkemiin

Jos escort - palveluilla ei olisi niin voimakkaasti tietty leima, voisin kyllä kehua toimineeni monenlaisena seuralaisena monille suomalaisille ja muunmaalaisille. Bangkokin lentokentän tulo- ja lähtöaulat tulivat todella tutuiksi. Menneinä aikoina viralliset ja muutkin vieraat oli syytä noutaa kentältä ja palauttaa kentälle. Saatavana olleet kuljetuspalvelut eivät olleet tarpeeksi luotettavia ja olihan se olevinaan todella kohteliasta hakea ja saattaa vierailijat ja ostaa heidän kaulaansa tuoksuvat jasmiiniruusukoristeet. Ennen muinoin hakijoina ja saattajina oli myös suuri joukko thaimaalaisia, niin paljon kuin vain autoihin saatiin mahdutetuksi.

Välillä hupimielellä laskimme, keitä kunnianarvoisia olimme halanneet ja keneltä lentosuukkoja saaneet lähtölauluja laulettuamme. Lentokentällä toimii tasa-arvoisuus, piispoja myöten. Paikallisilla on aina kotikenttäetu.

Yksi kodeistamme oli  suhteellisen lähellä lentokenttää, joten aina emme jaksaneet viedä vieraita keskikaupungille nukkumaan heti yöllä heidän saavuttuaan, vaan vasta muutaman tunnin kuluttua, kun itsekin aamukuudelta matkaan ponnahdimme:

11.12.1990. Vieraskirja. ”Öinen pikavierailu, jolloin tuli testattua, että lähetystyössä tarvittava kärsivällisyys on opittu erinomaisesti tässä perheessä. Keskiyön lennolta hymyillen toinen minut haki ja yhtälailla hymyillen toinen aamusta kaupunkiin kuskasi. Kirsti.”

Ystävien valmistaman lähtölahjakirjan viimeisellä sivulla ensimmäisen Thaimaan työkauden jälkeen keväällä 1983 puhuttiin myös lentokentästä. Kuinkas muuten.