Pium Paum
Siitä Pelistä Pois

Kotimaa24:n blogimetsikössä on vallinnut välillä varsin vallatonkin vapaus. Nyt siellä kukkii vain kutsuvieraspuutarha. Minäkin menin Kaukomailta Kotimaahan muutama vuosi sitten. Sille blogialustalle kirjoittamani blogit ovat löytyneet myös tästä ”omasta” metsästä.

Joitain viimeisiä kommenttejani Kotimaa24:n blogeihin:

”Olemme nuorison kanssa kehitelleet eräänlaista aikamatkaa dementoitumisen varalle. Se itse asiassa alkoi tekstiviesteistä. joita lähettelin nuorisolle vaalien aikaan kysyen, olivatko he varmasti muistaneet äänestää. Muistihäiriöisemmän tulevaisuuden varalle mietimme kännykkää, joka kyllä lähettäisi jokaisen niistä äänestyskehotuksista,  joita muistamaton lähetti, mutta ei veisi niitä perille. Automaattinen ystävällinen vastaus kyllä tulisi.

Kehittelimme asiaa lisää. Voi olla, että vanhuudessa haluamme valittaa milloin mistäkin. Presidentillekin voisi lähettää joka asiasta valitussähköposteja (aina vain uudestaan ja uudestaan, koska entistä lähetettyä viestiä emme muistaisi.) Ja taas tulisi aina ystävällinen (automaattinen) vastaus presidentin allekirjoituksella. Se, kuka presidentti meille vastaisi, riippuisi aina siitä, missä muistamattomuuden vaiheessa olisimme. (Sehän on yksi muistitestin kysymyksiä ymmärtääkseni.) Kekkonen vastaisi kauan... Aikamatkoja on siis olemassa. MOT.”

”Taivaan kansalaisuuden laatu määräytyy myös "hallitusmuodosta". Kuka ja/tai mikä hallitsee maailmaa... En usko, että maailmassa kyse on demokratiasta vaikka Isän lapsia olemmekin. En tiedä, kuinka paljon meidän kunkin ajatuksiin on vaikuttanut suhde omaan isäämme. Oma isäni antoi minulle rakkautta, elämänrohkeutta ja ajattelunvapautta. Niissä suhteissa ei tarvinnut kapinoida. Tiedän, että se oli suuri lahja. Näkökulmaani on kieltämättä siirtänyt tai ainakin laajentanut vuosikausien asuminen kuningaskunnassa, jossa aikoinaan hallitsijalla on ollut absoluuttinen valta. ja jossa edelleenkin on olemassa "kuninkaallinen kieli" muiden erilaisten kielitason ohella.

Jos maailman kuninkaat ovat menettäneet valtansa vapaaehtoisesti tai pakosta, onko Jumalakin luopunut kruunustaan. Jos on, niin vapaaehtoisestiko vai ihmisten vallankumousyritysten takia? Lähestymmekö Jumalaa myös hallitsijana? Onko Hänellä todella Kaikki Valta, vai onko Hän luopunut vallastaan ja antanut sen meille jaettavaksi ja kahinoitavaksi? Lähteekö lähetyskäsky edelleen siitä, että sen antajalla on valta lähettää ja vastata siitä, mitä tapahtuu, vai olemmeko kulloistenkin äänestyspäätösten varassa... Jos Jumala on hallitsija, Hän määrää myös kansalaisoikeuksien antamisesta.”

” Moni on täällä väittänyt, että naispappeuden vastustaminen on (jopa itseltään ) piilotettua naisvihaa. Tai että tiettyjen lähetysjärjestöjen työn kannattaminen on epätasa-arvoisuuden ja rasismin ja antisemitismin hyväksymistä. Tarina kertoo riitaisesta avioparista, jotka eivät päässeet yksimielisyyteen siitä, pitikö tietty asia hoitaa saksilla vai puukolla. Kun mies heitti saksia kannattavan vaimonsa veneestä, niin vaimo vielä hukkuessaan nosti kätensä veden pinnan ylle ja teki sormillaan saksia kuvaavan liikkeen. Minäkin haluan (katkeraan?) loppuun asti nostaa sakseni pinnan yläpuolelle.”
Aikansa kutakin. Milloin missäkin. Kotimaa 1982: