perjantai 29. syyskuuta 2017

+1037 Kalenterissa koulukirkot ja caroling 201212

+1037 Kalenterissa koulukirkot ja caroling

Kotiin
Ennen kukonlaulua

Suomalaiset ja thaimaalaiset joulumuistot ovat samassa kerässä, tai voisi sanoa vaikka niin, että toiset ovat loimilankoja ja toiset kudelankoja…

20.12.2004 Koulujen joulukirkot Porin Teljässä: 9.00. Kalaholman koulu, 10.00 Uudenkoiviston koulu, 12.00 Itä-Porin yläaste.

Lähtölaskennan aikaan viisi vuotta sitten kirjoitin thaimaalaisista kirkollista joulua edeltävistä yökuhkimisista, 15 Caroling . Niistä kerroin usein puheissani joulun aikaan, myös keskustelusaarnoissa kaikissa yhdessätoista koulukirkossa Porin Teljän seurakunnassa joulun alla 2004:

”Sana caroling on otettu englanninkielestä. Carol tarkoittaan joululaulua. Thaimaassa on tapana, että ennen joulua seurakuntalaiset, lapset nuoret ja aikuiset lähtevät jonain iltana vierailemaan eri kodeissa. Matka jatkuu usein aamuyöhön. Vieraillaan niin monessa kodissa kuin ehditään. Usein ensimmäinen laulu lauletaan ulkona oven edessä. Jos talonväki on vielä hereillä, niin silloin usein kutsutaan sisään. Siellä sitten lauletaan vielä jotain, luetaan jouluevankeliumi ja rukoillaan yhdessä. Usein talonväki on tiennyt odottaa vierailijoita ja on valmistanut joitain herkkupaloja vieraille. Lapsista on tietysti mukavaa, jos saa juoda paljon limsaa ja syödä karkkeja, keksejä ja hedelmiä. Tälläkin tavalla joulun sanoma Jeesuksen syntymästä leviää.”
 
Lähes jokaisessa thaimaalaisessa kodissamme saimme monia öisiä laulavia jouluvieraita. Tässä vieraskirjamme 20.12.1992, vieraina tällä kertaa Lad Phraon seurakunnan jäseniä. Huom. kellonaika 2.40 a.m:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti