Kuka mitä
Missä milloin
Muistathan?
 
Kemppisen blogin avulla tiedän isäni puhelinnumeron ennen sotia Heinjoella. Kummallinen tieto. Sen tiedon löysin myöhemmin itsekin googlaamalla. Se on yksi niistä harvoista julkisen netin antamista tiedoista, joista voi päätellä, että isäni on joskus ollut olemassa. Se tieto varmistaa myös omaa olemassaoloani. Maailmassahan ihmisen olemassaolo ei ratkea hänen läsnäolostaan vaan siitä, onko hänellä henkilöllisyystodistus. Näitä asioita jouduimme pohtimaan ensimmäisinä Thaimaan vuosinamme. Muuten, toinen julkisessa netissä tallennettu tieto perheemme olemassaolosta on karjalaisen siirtoväen osoiteluettelo sotien jälkeen. Siinä löytyy jo tuttu osoitekin. Tarkkaan ottaen, sukuhaku Hiskistä on jo muutaman vuoden löytynyt myös isäni syntymätodistus, joten kai minäkin sitten taidan olla oikeasti olemassa.

Aina välillä ihmettelen sitä, miksi jotkut asiat piirtyvät muistiin ja toiset eivät. Nuo jutut kuuluvat ilmeisesti pikemminkin psykiatrian alaan, mutta on niitä mukava itsekseenkin pähkäillä. Tiukasti luonnontieteellisesti ajatellen kai jossain kohtaa aivoissa on jokin ihmeellinen sähkökytkentä, joka tekee tuon mahdolliseksi. Yksi minun omituisista sähkökytkennöistäni on neljännen luokkani oppilasluettelo:

Hakala Hauta-Heikkilä Ikävalko Isokorpi Jalonen Kekki Koivu Koivumäki Koskell Kulmala Laiho Lamminperä Laurikainen Lehtinen Limnell Luukkainen Mellin Nokkonen Noppari Nousiainen Nurmi Ojamäki Pihlajaviita Pohjasto Roth Ruuskanen Salmi Salo Taipale Toivonen Tuomi Valtonen Viherranta Viitanen Vuorenpää Välimäki

Pori. Koivistonluodon kansakoulu. Eräs neljäs luokka...
Plus%20454%20Koivistonluoto%204%20luokka