Ruoka-ohje
Ihan oman puun takaa
 
Suvun kaksi nuorimmaista saivat saaliikseen kaksi sinttiä. Noista sinteistä ei ihan tullut päivän koko ateriaa, mutta hyvä lisäke kuitenkin.

Ongitaan kaksi kalaa, pikkuahven ja pikkusalakka, paino yhteensä alle 100 grammaa.
Perataan kalat, ei suomusteta eikä oteta päitä pois.
Keitetään kalat kypsiksi ja otetaan talteen ruodottomat (pikkuriikkiset) kalapalat.
Keitetään jäljelle jäänyttä lientä ja kalamössöä vielä lisää kaiken maun talteen saamiseksi ja otetaan talteen kalaliemi.
Perataan edelliseltä aterialta jäänyttä savukalaa ja lisätään kaikki kalat kalaliemeen.
Kalaliemi kiehautetaan ja siihen lisätään kuskusta ohjeen mukaan.
Silputaan tilliä ja ruohosipulia ja maustetaan tarvittaessa suolalla.

Kahden kalan kuskus on sukua sitä-mitä-on-padalle. Sitä syödään yleensä sitä-mitä-on-padan lisäkkeenä.

Thaimaa.  Kalanmyyntiä  ”suolapellon” laidalla. Näistä kaloista olisi riittänyt pataa pienelle kaupungillekin.
Plus%20460%20Th%20suolakalat%20pieni.jpg