Ihan tavallista
Ihanan tavallista
 
Harvinaisen tavallinen juhannusaatto. Suorastaan poikkeuksellisen tavallinen juhannusaatto. Niin tavallinen juhannusaatto, että en muista sellaista koskaan ennen kokeneenikaan. Järkevä ihminen voisi tässä vaiheessa kysyä, että miten tavaton voi olla ihan tavallista. En tiedä vastausta tuohon kysymykseen ehkä edes välitä asiaa miettiä…

Kolmesta lapsestamme neljä on paikalla. Ihan totta. Joskus tuntui nimittäin, että meillä oli viisi lasta. Kutsuin tyttöjämme aina milloin milläkin nimellä ja opin vihdoin helpoimman mahdollisen muistisäännön. Meillä oli siis Esikoinen, Keskimmäinen Se Vanhempi ja Keskimmäinen Se Nuorempi, Kuopus Se Vanhempi ja Kuopus se Nuorempi. Älkää kysykö miksi…

Tänä juhannuksena meillä on noiden neljän lapsen lisäksi juhannusvieraana Juhannuskissa Rontti. Juhannuskissa Rontti sai valjaat viikko sitten ja muuttui sisäkissasta sisä- ja ulkokissaksi. Rontin emäntä ehti ulkoiluttaa Ronttia kotipihalla pari kertaa harjoitukseksi ennen tätä vierailua. Rontti kaikkien yllätykseksi muuttui ulkona myös Sävyisäksi Ulkokissaksi, joka kulki valjaissa kuin kunnon koulutettu koira konsanaan.

Tänään vierailimme kaikki kesämökillä, Rontti ensimmäistä kertaa. Saunoimme juhannussaunassa ja söimme juhannussavusiikaa. Mies teki meille sateiselle grillipaikalle minijuhannuskokon, jossa paistettiin juhannusgrillimakkaraa. Juhannustorilta oli ostettu juhannusmansikoita ja juhannusherneitä.

Ja Juhannuskissa Rontti. Se kulki uusissa valjaissaan ulkona ylväästi pitkin polkuja erehtymättä märälle nurmikolle. Se välillä istui, kuunteli, katseli ja ihmetteli. Kun sade voimistui, se halusi sisään ja käpertyi sängylle peiton sisään nuolemaan likaantuneita varpaitaan. Sitten se haukotteli ja nukahti.

Kuka olisi uskonut, että vielä viime kesänä Rontti oli Metsäkissa ja syksyllä Löytökissa…Elämä opettaa kissaakin…

Juhannuskissa Rontti. (Kuva Simo Nieminen)
Plus%20447%20Villikissa%20luonnossa.jpg