Siirtyisit syrjään
Nähtäisiin paremmin
 
Vanhoissa valokuvissa ja elokuvissa on monenlaista mielenkiintoista katsottavaa, myös paljon sellaista, jota kuvaaja ja kuvattava eivät koskaan tulleet eläessään ajatelleeksi. Moni onnistuu vahingossa jättämään jälkeensä arvokkaan muistojäljen asiasta, jota ei itse pitänyt tärkeänä. Meistä taitaa ikävä kyllä jäädä myös sellaisia jälkiä, joita emme välttämättä haluaisi kenenkään muistavan.

Satakunnan Kansassa oli viime viikolla kuva asuntoalueestamme yli viidenkymmenen vuoden takaa. Siinä näkyi korkeita taloja ja juuri perustettu puisto hiekkakäytävineen ja lasten leikkipaikkoineen. Lehdessä oli myös uusi samasta suunnasta otettu kuva, jossa näkyi nykyisen puiston tiheä puusto. Molempien kuvien laidassa näkyi lasten päiväkodin kulmaus. Sama kivijalka oli molemmissa kuvissa näkyvillä, vaikka paljon muuta samaa ei enää ollutkaan.

Aika ei pysähdy. Miespolvet vaipuvat unholaan. On silti mukavaa, että laskemme aikaa. Jotkut asiat ja muistot voi näin kiinnittää aikaan. Niitä voi muistella vuosipäivinä. Eilen oli yksi sellainen, mukava, hääpäivä. Muistoja kolmenkymmenenyhdeksän vuoden takaa. Ja mukavaa arkea vielä tänäänkin.

2007. Pori. Keskuspuisto.
Plus%20435%202007%20Keskuspuistikko%20pa