keskiviikko 17. helmikuuta 2016

+451 Säästöjä tunnepankkiin 260609

+451 Säästöjä tunnepankkiin

Tunnelmia
Tunnemuistojen
Talletuslokeroon
 
Eilen aamulla kello viisi Pappa herätettiin kalastamaan. Kaksi innokasta ja virkeää tyttölasta, 10 v ja 8 v, halusi ongelle ja sinne he pääsivätkin, soutelemaan peilikirkkaalle järvelle kauniiseen kesäaamuun nauttimaan aamu-usvasta. Tunnissa saaliiksi saatiin peräti yksitoista kalaa, yhdeksän särkeä ja kaksi ahventa, yhteensä parisataa grammaa. Kalat perattiin yhdessä ja niistä tehtiin liemi kalakeittoon. Kalakeitto maistui, totta kai. Arvokkaimmat säästöt tunnepankkiin olivat varmaan yhteinen aamu Papan kanssa ja kello viiden herätys.

Edellisenä päivänä Esikoinen ja pojanpoika 5 v olivat jo olleet ongenvarressa. Silloin saaliina oli ollut pieni särki. Isi ei saanut mitään. Tunnepankkiin talletettiin pojan riemu. Minä sain, mutta Isi ei!
Iltapäivällä Esikoinen lähti vuorostaan tyttöjensä kanssa järvelle. Ei tullut saalista, kenellekään. Kuumana päivänä kala ei ainakaan tuolla järvellä yleensäkään syö. Tunnepankkiin tuli varmaan mielikuva elämän tavallisesta turhuudesta, mutta olihan Isi läsnä.

Pappa oli samaan aikaan pojanpojan kanssa laiturilla ongella. Pojanpojan mielenkiinto oli tavan mukaan laiturin rakenteissa ja järven pohjassa (pohjaan pari-kolmekymmentä senttiä). Pulps, kurkotus meni ylisuorituksen puolelle. Saappaat ja pelastusliivit vain vilahtivat ja pintaan nousi märkä poika. Ihan hiljaa. Ei sanaakaan. Selvästi ei ollut varmuutta siitä, oliko kyseessä vahinko vai juuri sellainen tapahtuma, josta oli monesti varoiteltu. Saappaat vai lätisivät, kun miehet astuivat yhdessä vaihtamaan vaatteita. Tunnepankin säästöjä voi arvella pojanpojan mietteistä. ”Mitä kerrotaan Isille? Ei mitään.”

Esikoinen lähti vielä kahden lapsensa kanssa onkimaan. Mahtaako hänelläkin olla jotain lapsuuden jäänteitä omassa tunnepankissaan?

1981. Hua Hin. Esikoisen tunnepankin katkarapukoreja satamassa.
Plus%20451%201981%20Hua%20Hin%20katkarap

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti