keskiviikko 19. lokakuuta 2016

+695 Saphaan - silta Suomeen 140510

+695 Saphaan - silta Suomeen

Kuilun yli

”Silta on rakenne, joka mahdollistaa kulun tai materiaalin kuljetuksen jonkin esteen tai esteiden yli sallien myös kulun itsensä ali.”  (Wikipedia)  Suorastaan mainio määritelmä – kulku itsensä ali…

Thaimaalainen ystävämme Mit työskentelee  Saphaan (Silta)- hankkeessa, joka on yksi maahanmuuttajien kotouttamisprojekteista Helsingissä.  Vaikka projektin varsinaisena kohteena ovat pääkaupunkiseudulla asuvat thaimaalaiset, hankkeen nettisivujen kautta saa hyvää thainkielistä informaatiota suomalaisesta asioinnista yleensäkin.  

Ajatus siltana toimimisesta tuottaa yhä uusia mielikuvia.  Yhdistänkö vai erotanko? Sidonko vai päästänkö irti? Ei sillalle ole tarkoitus jäädä seisomaan loppuiäkseen. Sillan tehtävänä ei ole estää alla olevan joen virtausta. Onko siltani tarpeeksi vahva? Pidänkö huolta siitä, että sen painorajoitusta noudatetaan. Ovatko siltani tukipilarit tarpeeksi vahvat? Rakensinko siltani kalliolle? Kestääkö se rajuilman puhkeamisen? Suostunko väistymään, kun paikalleni rakennetaan parempi silta?

Kuka rakentaa pysyviä siltoja? Jos entiset eivät toimi, tuleeko uusista entistä parempia?

1980. Bangkok. Silom. Rakennustyömaa kielikoulusta katsottuna.
 
Plus%20695%20Rakennusty%C3%B6maa.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti