Kulttuurikysymys

Unescon 1982 määritelmä kulttuurista:

"Kulttuurin voidaan laajimmassa merkityksessään sanoa olevan koko se moninaisuus, joka muodostuu yhteiskunnille tai yhteiskuntaryhmille tyypillisistä henkisistä, aineellisista, älyllisistä ja emotionaalisista piirteistä. Kulttuuriin kuuluvat taiteen ja kirjallisuuden lisäksi myös elintavat, yksilön perusoikeudet, arvojärjestelmät, perinteet ja vakaumukset."

Olen oppinut, että joskus jonkun asian ymmärtämistä auttaa se, että asiaa tutkii vieraalla kielellä. Turhan harvoin sitä keinoa käytän. Nyt katsoin, mitä uutta thaikielinen materiaali minulle kulttuurista opettaa. Jo sanan määrittelyssä huomasin yhteisökulttuurin merkityksen. Puhutaan yhteisestä elämästä, yhdessä tekemisestä, yhteisistä pelisäännöistä ja toinen toiseltaan oppimisesta.  Perinteen merkitys on aina suuri.

Päädyin Urbaanin sanakirjan H-sivulle. Sieltä tuli esille sana Höpinäpönttö. Mitenkähän hyppäsikään silmille? Kai jokainen tietää, mitä höpinäpönttö oikeasti tarkoittaa. Se on proosallisesti vain auton äänenvaimentaja… Mitä muuta luulitte?

Auttaisiko se, että kaikki höpinäpöntöt koristeltaisiin kukkasin? Tai käytettäisiin edes kukkaiskieltä?
Plus%20693%20koristeltu%20bussi.jpg