Kukapa ei kaipaisi
Viisaita miehiä ja viisaita naisia
Joka paikassa
Tänäänkin

Taas yksi niitä päiviä Bangkokissa. On otettava kantaa, on sitten mitä mieltä hyvänsä tai ei mitään mieltä. Voihan kaikkea miettiä.  Me ulkopuoliset olemme silti aina ulkopuolisia mutuillamme ja mukatiedoillamme.

Taas kerran yksi thaimaalainen hallituksenvaihtoyritys pääsi maailmalla otsikkoihin. Yllätyksekseni tuttu Satakunnan Kansan toimittaja halusi silloin kuulla minun versioni asiasta. Tuo yritys näkyi maailmalla voimakkaammin kuin monet muut yritykset, koska Bangkokin lentokenttäkin oli vallattu. Siellä istui niitä samoja keltapaitoja, jotka ovat aina vuorollaan valtaan pyrkineet.

Kirjoittelin toimittajaa odotellessani pikaisesti muutamia sähköposteja Thaimaassa oleville ystäville. He kertoivat omia ja muiden kokemuksia ja neuvoivat edelleen asiaa koskeville päivitetyille uutissivustoille. Sain myös vinkkejä joihinkin taustajuttuihin, joten olin jonkin verran paremmin ajan tasalla toimittajan ja kuvaajan tultua. En arvannut, että kyseessä oli etusivun juttu, jota jatkettiin sisäsivuilla. Tällaistakin siellä oli silloin:

”Mielenosoittajat ovat esittäneet, että enemmistö parlamentin jäsenistä pitäisi nimittää eikä valita vaaleilla. Edellinen pääministeri valittiin demokraattisesti, ja kai he ajattelevat, että mies- ja ääni-periaatteella valittiin väärin.”

Onkohan mikään muuttunut, kun yksi mellakan tavoitteista oli estää helmikuun alussa toteutettavaksi määrätyt vaalit. Ota siitä sitten selvää länsimaisella logiikalla. Thaimaalaisella logiikalla se on helpompaa. Siitä kirjoitin kirjoituksessani 128 Totuus ja/vai rakkaus

29.11.2008. Satakunnan Kansa. Otsikko ”Thaimaa kaipaa kipeästi idän viisaita miehiä”. Kuvateksti: ”MM harjoitteli torstaina kotona thaimaalaisen pöydän kattamista Pihlavan seurakunnan viikonlopun Katetut pöydät ja koristellut kuuset – lähetysnäyttelyä varten. Itämaan tietäjät ovat Thaimaassa tehtyjä.”

SatakunnanKansa-29-11-2008-Apieni-normalSatakunnanKansa-29-11-2008-Bpieniilmanku