Kauniin kulttuurin kauniit kuvat

Kaikista Suomessa vierailleista thaimaalaisista ystävistä meillä ei ole kuvia. Hyviä muistoja kuitenkin. Joidenkin kanssa olemme vieläkin tekemisissä, ainakin jotenkin. Moni ihminen hoitaa nykyisin yhteytensä Facebookin kautta. Sen ulkopuolella pysyttäessä kaikessa ei pysy perässä. Jos haluaa siirtyä kultakantaan, kannattaa pysyä menneisyydessä, jolloin ajan myötä muistojen kultapatina sen kun vain vahvistuu. On todettava näillä vuosilla, että kaikkeen ei yksi ihmiselämä kerta kaikkiaan riitä. Liekö tarviskaan…

Norjassa asuu thaiystävä, Surangkana Dasiri, jonka me kaikki Thaimaassa työtä tehneet muistamme nimellä Khun Nok. Hän toimi vuosikausia lähetyksen thaisihteerinä, joka auttoi viranomaisyhteyksissä ja hoiti mm. viisumiasioita. Olin itse päätoimistossa osaksi työssä silloin, kun hänet valittiin työhön ja vietin tuntikausia hänen kanssaan ja mietin, mitä millainenkin suomalainen koulutus vastasi thaiyhteiskunnassa.

Kun Khun Nok vieraili Suomessa parikymmentä vuotta sitten, vierailimme myös Lokalahdella seurakuntavierailulla. Sitäkin oli mukava muistella nyt noiden edellisten piispantarkastusmuistojen ohella.

Lokalahti%20Nok%20ja%20Jaakko%20srkkotipLokalahti%20Nok%20tanssii%20yksinpieni-n
Hi Nok! Greetings to Greg, too :)