EK-ohjelma:
Elämää Ellun Kanana

Jos olemme Miehen kanssa poissa Suomesta, nuorisomme yleensä edelleenkin saa viestin siitä, että kissat taas kerran hyppivät pöydällä. Se käytäntö alkoi aikoinaan, kun olimme jääneet kesälomalla heidän jälkeensä vielä Thaimaahan ja meille kissoille koitti vapaus toteuttaa omaa EK-ohjelmaamme.

Kissojen EK-ohjelma sisälsi taas kerran Tallinnan matkan. EK-ohjelman tärkeimpiä osioita ovat yleensä olleet vaeltelu vanhoissa kaupungeissa, nukkuminen, syöminen ja valikoitu kulttuuri ja/tai jokin nähtävyys. Tällä kertaa tällaista:

Ruokapaikat: Peppersack, Karu Baar,  Kuldse Notsu Korts ja Olde Hansa. Yksipuolisen perinteistä – ja maukasta. Sama atmosfääri kaikissa. Tuli Luther mieleen.
Kulttuuri: Ooppera Carmen. Jo kolmas kerta Tallinnan oopperassa. Carmenissa kieli oli ranska englantilaisin tekstein, La Bohèmessa italia englantilaisin tekstein ja Patarouvassa (Padaemand) venäjä virolaisin tekstein. Ne osaavat!
Nähtävyys: Miehitysten museo. The Museum of Occupations. Jos on vähänkään seurannut Viron historiaa tai lukenut Sofi Oksasta – tai miettinyt tämänhetkistä maailmantilannetta, tämä museo voi olla mielenkiintoinen. Meistä se oli sitä. (Museon eteisessä oli juuri avattu valokuvanäyttely Ukrainasta: Ukraine. Euromaidan:  This exhibition is dedicated to the recent events in Ukraine, which started in November 2013.)

Toivottavasti teillä kaikilla muillakin on välillä mahdollisuus toteuttaa omaa EK-ohjelmaanne…

1966. Isäni oli mukana Porin Seudun Osuuspankin hallintoneuvoston retkellä Virossa. Piritan rauniot.
1966%20Viro%20Pappa%20Virossapieni-norma