Kaikin kielin kaikin mielin

Sain kerran kertoa porilaisessa monikulttuurisessa nettiradiossa Radio UusJussissa kokemuksiani suomalaisen ja thaimaalaisen kulttuurin kohtaamisesta niin Suomessa kuin Thaimaassakin. Mikään erityisen erinomainen minun analyysini tuosta asiasta ei ole koskaan ollut. Olen oppinut, että oikean asian takia voi välillä vaikka mokatakin…

Tässä UusJussin ohjelmassa oli kaksi osaa. Ensimmäisessä osassa kerroin omista kokemuksistani, toisessa osassa taas jotain siitä, mitä suomalaisen turistin pitäisi ottaa huomioon Thaimaassa.

Tuo ohjelma on yksi niistä monista vuosien varrella  äänitetyistä ohjelmista, joihin olen saanut osallistua erilaisissa studioissa eri radiokanavilla. Vanhoissa säilyttämissämme kaseteissa niistä ehkä vielä joitain kopioita löytyy. Vävy (www.digisi.fi ) on digitoinut myös  noita kasetteja. Mielenkiintoisia juttuja.  Joskus yllättäviäkin.

Radio UusJussin esittely noiden ohjelmien aikaan:
” Radio UusJussi on Satakunnan Monikulttuuriyhdistyksen nettiradio. Radion tavoitteena on luoda kanava, jonka kautta eri kulttuurit voivat ilmaista mielipiteitään, ja jonka kautta tuodaan esiin kulttuurien monimuotoisuutta. Radio auttaa ensimmäisen sukupolven maahanmuuttajia kotoutumaan Suomeen erilaisten ohjelmien kautta. Ohjelmia toimittavat sekä suomalaiset että maahanmuuttajat. Ohjelmien aihepiirit vaihtelevat maahanmuutosta kulttuuriin sekä lasten asioista ja ihmisoikeusasioista uutisiin ja viihteeseen.”

Radio Dein haastateltavana Turussa ystävän kanssa jokunen vuosi sitten. Hauskaa ainakin oli.
Radio%20Dei%20hynyt%20Tuuli%20ja%20min%C