Toivotaan
Rauhaa
Julistetaan
Joulurauhaa

Ensimmäinen yhteinen joulu Miehen kanssa vietettiin Kyproksella. Olin ollut siellä mukana koko syksyn ja rauhanturvaaja sai  jouluvieraaksi vielä anoppinsa ja sisarensakin.

UNFICYPin lehdessä Blue Beret oli yksi suomenkielinen sivu, Finncon News. Joulun jälkeen siinä kerrottiin suomalaisesta joulusta Kyproksella:

"Tämänvuotisesta joulusta tuli tapahtuma, jonka useimmat muistavat koko ikänsä. Juhlan puitteet poikkesivat kovasti totutusta. Ei ollut lunta, ei pakkasta, aurinko paistoi niin, että suparusketuskin tarttui. Joulupuunakin oli vuorimänty tai pinja. Joulun vietto aloitettiin yksiköiden jouluaterioilla, joissa pataljoonan komentaja ja pastori esittivät tervehdyksensä. Tjikloksen vuoristokomppania aloitti kello 16.00, sen jälkeen 1JK kello 17.15 ja EK kello 18.00. Myös upseerimessissä vietettiin yhteistä iltaa. Komentaja ja pastori olivat 2JK:n päällikön kanssa leikkineet aattoaamuna joulupukkia viemällä joulutäydennyspaketit yksinäisille vartiopaikoille. Joulukirkko oli joulupäivänä kello 11.00"

Tuossakin joulukirkossa "perheyhtiö M:n parempi puolisko polki urkuja St Paulin kirkossa. Rouva MM toimii urkurina pataljoonamme jumalanpalveluksissa". Näin siitä kerrottiin Blue Beret- lehdessä oikein kuvan kanssa. Tuosta kuvasta ei minua enää kyllä tunnista. Valitettavasti.

Plus%20289%20Kypros%20Maija%20ja%20urut%