Yhdet ylös
Yhdet alas
Kolmannet ylös ja alas
Vain huvin vuoksi

Huomaan, että liukuportailla on ollut minulle positiivinen viesti jo hyvin kauan. Joidenkin portaiden sanoma on kyllä ollut muunkinlainen. Joulun alla sen tajuan.

Bangkokin suurissa tavarataloista löysi lähes kaikkea. Siis, löysi ja löysi. Lahjojen osto vaati kulkemista liukuportaita ylös ja alas. Oli liikaa valinnanvaraa ja liian paljon päättämistä. Alennushyllyt ja tarjoukset piti tarkistaa. Kelpaisikohan tämä? Olisiko tuo parempi? Ehtikö paketti ajoissa? Miten se otettaisiin vastaan? Portaita ylös ja alas. Kaikkialla sama päättämättömyyden tila.

Olen ollut kauan jouluahdistuja. Lukemattomat tekemättömät työt masentavat. Riman nostan niin korkealla, että en varmasti pääse yli. Jos joku on joskus tehnyt jotain jouluksi,  minun on mietittävä, pitäisikö minunkin niin tehdä. Tuossa päättämättömyyden tilassa usein käy niin, että en kuitenkaan ryhdy mihinkään. Moni toimi sujuisi, jos siihen tartuttaisiin. Paniikki vain kasvaa jo alkamisen ajattelusta. Jouluisilla liukuportailla olisi ajeltava tarmokkaasti ja johdonmukaisesti. Niihin ei liity hupiajelua.

Entä, jos juoksenkin riman alta? Päättäväisenä ja hymyillen. Entä, jos lähdenkin ajelemaan sisäisillä liukuportailla “huvin vuoks ei minnekään". Ehkä jo tänä jouluna? Perheellä tuskin olisi mitään sitä vastaan.

 1970. Kypros. Kiipeäminen Hilltopille ilman liukuportaita.
Plus%20290%201970%20Kypros%20Hilltop%20p