Miksi
Miksi ihmeessä?
 
Ennakko- oletus hyvästä maailmasta ja ihmisen perimmäisestä hyvästä tahdosta lisää aivan varmasti ennakkoluuloja kristinuskoa kohtaan, jossa kerrotaan, että hyvässäkin ihmisessä on jotain peräti pielessä ilman ristinkantajaa. Terveet eivät tarvitse parantajaa.  Hyvät eivät tarvitse sovittajaa. Jos terve ei pysty näkemään pitkäperjantaita, pystyykö hän näkemään pääsiäistäkään. ”Nyt katselemme vielä kuin kuvastimesta, kuin arvoitusta, mutta silloin näemme kasvoista kasvoihin. Nyt tietoni on vielä vajavaista, mutta kerran se on täydellistä.”

Porilainen gospelpassio Ristinkantaja, monen kuoron ja orkesterin yhteinen teos, taltioitiin äskettäin kotikirkossamme Porin Teljässä. Tämä gospelpassio valmistui alun perin englanninkielisenä versiona suomalais-saksalaisena yhteistyönä pääsiäiseksi 2006. Ajatus tällaisesta teoksesta lähti liikkeelle yhden ihmisen, Teljän seurakunnan kanttorin Anne-Mari Grundsténin visiosta tehdä ”jotain aivan muuta”. Teljän kamarikuoron ohella porilainen viittomakuoro Käsikkäin on ollut alusta asti mukana. Nämä kaksi kuoroa ovat tehneet yhteistyötä jo kauan. Se on vaikuttavaa.

Tänään on mahdollista siis nähdä Jotain Aivan Muuta. Erityisesti odotan sitä, miltä näyttää roolien kaksoismiehitys. Teos esitetään yhtä aikaa kahdella kielellä. Jokaisella henkilöllä on oma viittova peilinsä. Miltähän minun elämäni näyttäisi viitottuna?

 2003. Teljän kirkko. Lähetystyöstä yhdessä Maija Salmijärven kanssa. 
Plus%20392%20Telj%C3%A4%20kaksi%20Maijaa