maanantai 1. elokuuta 2016

+616 Avoimet ovat ja Happy Valentine 120210

+616 Avoimet ovet ja Happy Valentine

 Astu sisään
Sydämeenkin 
 
Ystävänpäivä on oikeastaan mukavampi kuin Valentine. Ystävän kanssa ei tarvitse miettiä rakkautensa rajoja tai rajattomuutta. Ystävä on se, joka kutsuu sisään. Ystävällä on aina avointen ovien päivä sydämessä, silloinkin kun hän ei jaksa pitää ulkoisia oviaan auki. Ystävällä on lupa olla väsynyt ja hän saa välillä erakoituakin. Ystävä on kuin lämmin uuni, josta saa tasaista lämpöä, ei kuin silitysrauta, joka sähisee ja polttaa, kun sitä koskettaa.

Thaimaalaiset työtoverit ja seurakuntalaiset halusivat usein viettää Valentinen päivää.  Jos se osui sunnuntaihin, jumalanpalvelukseen tulleille saatettiin antaa ruusu, Valentinen päivän kortti tai jotain muuta pientä. Kirkon seinille leikattiin sydämen kuvia ja saarnassa muistutettiin rakkaudesta ja ystävyyden tärkeydestä.  Päivään kuului ehdottomasti jotain vaaleanpunaista ja/tai kiiltävää.

Plus%20616%20PCC%20ulko-ovi.jpg 

Thaimaa. Bangkok. Phasee Charoenin luterilaisen seurakunnan kirkon ovi.  Monissa kirkoissakin kengät riisutaan kirkkoon tullessa. Kodeissa se tehdään aina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti