Randomize
Elä satunnaiselämää 
 
Jo nettielämäni alussa innostuin hakukoneista. Siihen aikaan oli vara valita. Bangkokissa vietin toisenkin illan napsauttelemalla hakuja. Seurasin erityisesti tiettyjen kolmoishermokipuja koskevien vertaiskotisivujen valmistelua. Oli uusi asia saada pientenkin vähemmistöjen ääni kuulumaan ja tietoa leviämään ympäri maailmaa.

Blogisti Maalainen pitää yllä Oppitoria  jossa on ylen määrin mainioita ja tärkeitä linkkiehdotuksia. Suosittelen. Oppitorilla mainittiin Wikipedian random-nappi, satunnaisen artikkelin löytäminen.  Päätin alkaa aamuni satunnaisesti:

1. Saksan Grand Prix 1965. Opin mm  sen, että Frank Gardnerilta meni heti alussa vaihdelaatikko, eikä hän päässyt etenemään yhtään kierrosta.

Olisinko tullut toimeen ilman näitä tietoja? Kyllä. Sen kuitenkin tajusin, että nämä tiedot olivat jollekin olleet niin tärkeitä, että hän oli halunnut liittää ne julkiseen verkkoon ja mahdollistaa ne näin jokamiehelle ja -naiselle.

Jatkoin satunnaista elämääni. Valitsin satunnaisen Thaimaan kuvan esillä olevista kuvistani. Kuvaksi valikoitui puuta kiipeävä lisko, Seurasin sitä jo sen vilistäessä maalla ruohikossa. Silloin se oli sininen. Puuta ylös kiivetessään se vähän kerrassaan muuttui sinisestä ruskeaksi.
Plus%20633A%20kameleontti%20maassa.jpg
Toisen kuvan valinta ei enää ollut satunnainen. Halusin tarkistaa, kuinka paljon liskon  väri oli muuttunut kiipeämisen aikana. Sellainenkin kuva löytyy kirjoituksessa +177 Kameleontti kontekstissa.