En muista
En taida haluta muistaa 
 
Sohaisen varsinaiseen ötökkäpesään, kun katselen vanhoja valokuvia. Joku ötökkä puraisee ja jättää jäljen, toinen kipittää karkuun. Uniinkin joku vääntäytyy valeasuisena.

Muistaisin varmaan ihan toisenlaisia asioita, jos minulla olisi ollut joka muutossa pakko hävittää paljon tavaroita. Nyt tosiasiat häiritsevät.  Harjoittelen kyllä samalla jo tosivanhuutta varten, jolloin aika ei enää merkitse mitään ja looginen ajattelukin murentuu. Vielä sentään katson kuvia ja edes mietin, missä ihmeessä, milloin ja miksi jokin kuva on otettu.

Yhden kuvan tarina. Samassa diafilmissä on kuvia Helsingistä, Merikarvialta ja Birminghamista. Kuvien kehitys ja pahvikehyksiin laitto on tapahtunut ”Made in England, Mar 79”. Kuvien numerojärjestys ei ole looginen.  Jos kehittäjiin uskoo kuvan oikean katselusuunnan suhteen, jääpuikkojen naputtaja on ollut vasenkätinen tai sitten hän ei ole yltänyt jäähän oikealla kädellään. Taloa en tunnista, en maatakaan. Oletan kuitenkin, että maa on Suomi. Kuva on ehkä otettu muistoksi kylmästä talvesta 1978.

Plus%20629%20Lunta%20pois%20sein%C3%A4st