Joulun erikoistarjous
Ilmainen Lapsi Lahjaksi
Meneekö liian halvalla? 
 
Löysin englanninkielisen testin What's your theological worldview?.  Sen avulla voi tutkistella omaa sisintään. Vaikka testiä ei ottaisikaan liiallisella vakavuudella, se tarjoaa sen tehneelle mielipideprosenttiosuuksia erilaisista kirkollisista suuntauksista, fundamentalisteista liberaaleihin. Luterilaisuutta testi ei tunne, joten oikeaoppisuuttaan ei tarvitse miettiä.

Tein tuon testin ja kommentoin parikin kertaa tuota asiaa: 

”- Kokeilin  testiä. "Hymyillenkin" tehtynä huokaisin helpotuksesta, koska en ainakaan ollut sitä, mitä en tietoisestikaan halunnut olla. Olen kai siis tyypillinen fariseus.” 
”- Tällaiset luokittelut ovat ihan hauskoja ja OK, mutta meidän ennakkoluuloisten keskustelua ne haittaavat. Vaikkapa että "ahaa, tuo sanoo jotain siksi, kun sen on postmodernisti, olisi pitänyt arvata"... Tai" totta kai tuo ei ymmärrä minua fundamentalistia, kun se on ihan vastakkainen ajatuksiltaan"... Ja sitten hyökätään. 
Haaveilen vieläkin kirkosta, jossa erilaisuus oli aikuisten oikeesti hyväksyttyä niin, että voitaisiin mielenkiinnolla katsella toinen toisemme testituloksia ja alkaa sitten keskustella niiden pohjalta enemmän tai vähemmän asiallisesti. Käännyttäminenkin olisi sallittua – kaveripohjalta  :)” 

Puinen kaiverrettu Mae Hong Songin norsu, jolle on sisälle kaiverrettu poikanen,  sekä kaikilla matkoillamme mukana kulkenut perinteinen Aarikan enkeli:

Plus%20810%20Aarikan%20enkeli%20ja%20rei

Kypros. 1970. Kykko Monastery. Ikonostaasi.
Plus%20810B%20Kykko%20Monastery.jpg