Kyseenalaista
Kysele
Muuta
Muutu
 
Kun vaitiolo ei olekaan myöntymisen merkki. Kun hymy ei tarkoitakaan iloa. Kun kunnioitusta ei osoitetakaan nousemalla seisomaan. Kun autot ajavatkin väärällä puolella. Kun bussissa paikka annetaankin lapselle. Kun kyseleminen ei olekaan suotavaa. Kun viestitään epäsuorasti. Kun rusketus onkin pahasta.

Viidakossa voi rämpiä myös keskellä suurkaupunkia. Kulttuuriviidakossa. Vanhat polut kasvavat umpeen ja jokaisen täytyy raivata itselleen uusi polku uusissa maisemissa. Tuon oppimiseen minun piti muuttaa välillä pois Suomesta.  Joku oppii sen matkustamatta minnekään.  Jokainen sukupolvi joutuu käyttämään omaa viidakkoveistään. Kaikki uusi vaatii kai aina jonkin asteen kapinaa vanhaa vastaan.

Jokainen sukupolviko tarvitsee oman vallankumouksensa ja omat marttyyrinsä. Jokainen vallankumousko syö myös omat lapsensa? Ja vanhuksensa?

Joulukalenteriin pääsevät tänään Kuopuksen minifanttikaverit ja thaimaalainen kivikilpikonna kaikkien konniemme muistoksi.
Plus%20814%20pikkunorsuja.jpg

1979. Thaimaa. Bangkok. Soi Amon. Ensimmäinen joulu Thaimaassa. Kulttuurishokkia. Kansainvälistä työtoverijoukkoa perheineen ja evankelistan moottoripyörä, jota pidettiin öisin kirkossa varkaiden takia:
Plus%20814%20SOikun%20l%C3%A4hetit.jpg