Käyhän se näinkin
Pari päivää sitten suikaloin
karjalanpaistiaineksista jäänyttä naudan – ja porsaanlihaa ohuiksi
suikaleiksi pellille leivinpaperin päälle. Pellin laitoin patterin
päälle. Kuivassa keskuslämmityshuoneessa liha alkoi kuivua
nopeasti. Kääntelin suikaleet ja ripottelin päälle thaimaalaista
soijakastiketta (light soya). Aamulla suikaleet olivat kuivia.
Eilen laitoin sitkoriisiä likoamaan.
Aamulla höyrytin riisin. Kuivat naudanlihasuikaleet
paistoin öljyssä lisäten soijakastiketta ja osterikastiketta. Kuivat
porsaanlihasuikaleet paistoin öljyssä lisäten thaimaalaista
kalakastiketta ja sokeria. Wokkivihanneksia kiehautin vähässä
suolavedessä. Pakasteesta löytynyttä maksaa viipaloinpieniksi
suikaleiksi ja paistoin nopeasti lisäten vain suolaa. Lisäkkeeksi
laitoin kurkku- ja tomaattiviipaleita.
Äsken joukkue kokoontui pöydän ympärille kädet pestyinä. Kaikki saivat paperilautasen, vesilasin ja lautasliinan. Ja sitten syötiin. Ja syötiin. Ja syötiin. Mitään ei jäänyt jäljelle. Joulu oli alkanut.
Tänään saapuivat Joosef ja vihreä lasinorsu:
1989. Joulumuori ja tonttu Katriinakakkonen työssään:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti