Täällä vieraatkin käsketään

Porissa asuva ei oikeastaan huomaa porilaisuutta. Kunnolla emme kai osaa olla siitä ylpeitäkään. Elämme vain.  Muualta tänne muuttaneilla voi olla asiasta eri mielipide, samoin muualle muuttaneilla.

Täällä asuva ei välttämättä näe ympärilläänkään mitään erityistä. Tällaistahan sen olla pitää. Tasaiseen aukeaan kuntakeskukseen, anteeksi, siis kunnan laskennalliseen väestön painopisteeseen tottuneelle Bangkokin tasaisuuskin tuntui kotoisalta. (Tuon uuden termin opin aamun sanomalehdestä.)

Katalyytti Nelonen. Olen seuraillut aina silloin tällöin porilaista valokuvablogia. Vanhallekin porilaiselle se näyttää yllättäviä kohteita ja avaa uusia kuvakulmia.

Porissa – valokuvablogi Kuvii Porist, sielt täält  Erinomaisen arvokasta on mielestäni se, että kuvaaja on kuvannut paljon myös muutoskohteita, purettavia ja rakennettavia taloja eri vaiheissaan. Joskus tajuan huomanneeni jonkun asuinympäristön muutoksen ensin tästä blogista.

Bangkok on ollut myös muuttuva kaupunki. Vanhoja paikkoja ei enää tunnista. Aikoinaan sieltä saattoi löytää jopa lähes tyhjiä katuja hetkittäin. Nyt siellä kuljetaan jo monessa kerroksessa metron ja Sky Trainin avulla.

Plus%20826%20Silom%20Road%20tyhj%C3%A4.j
Bangkok. Silom Road 1981.