• Maailma muuttuu
  • Pysytkö perässä?
Arvonanto toiselle ei vähennä omaa arvoasi. Tutustuessasi vieraaseen opit tuntemaan itseäsikin.  Maailma muuttuu kun sitä muutetaan.  

Pääsin vierailemaan koululaisten kesäkerhoon, Porin kaupungin vapaa-aikaviraston nuorisoyksikön, Otsolan nuorisotyön, MLL Satakunnan piiri ry:n ja Teljän seurakunnan järjestämään toimintaviikkoon Porin Sampolassa.

Oli askartelupäivä. Päivän aikana maalattiin akvarelleja, tehtiin muovipusseista ja parittomista sukista palloja etiopialaiseen tapaan, rei’itettyjä kartonkinorsuja ja -jäniksiä thaimaalaisten nahkatöiden tapaan, origamikissoja japanilaiseen tapaan ja neliruutuisia sarjakuvia kehitysmaissa käytetyn tekniikan tapaan.  Kymmenen norsuni, kangasskorpionini ja kangasliskoni avulla kerroin thaimaalaisista lapsista ja työstäni heidän parissaan – kynänteroittajana kesäkerhoissa puun alla…

Katalyyytti seitsemänkymmentäseitsemän. World comics  Finland. Istuin vuosia sitten Tansaniassa työskennelleen ystäväni syntymäpäivillä samassa pöydässä kuin Leif Packalen,  World comics Finland- järjestön puheenjohtaja. Olin tutustunut näihin neliruutuisiin sarjakuviin jo aikaisemmin ja kuulin silloin käytännön kokemuksia itse tehtyjen sarjakuvien käytöstä maailmalla.

”Järjestön vetämissä työpajoissa tavallisten ihmisten tekemät neliruutuiset sarjakuvat kopioidaan ja kiinnitetään seiniin julkisille paikoille, mistä muut yhteisön jäsenet voivat niitä lukea. Kehitysmaiden työpajoissa piirretyt sarjakuvat kertovat jokapäiväisestä elämästä ja siihen liittyvistä asioista kuten terveydenhoidosta, lasten oikeuksista tai ympäristöasioista.” (KEPA)

Eilen mukanani kulki myös thaimaalainen iso nahkatyö. Osa siitä:

nahkataulupieni-normal.jpg