• Salomon oli viisas:
  • ”Hän puhui puista.”
On hauskaa olla ihan varma jostain. Ja on vieläkin hauskempaa, kun joku toinenkin on samaa mieltä samasta asiasta. On hauskaa olla toisen kanssa samaa mieltä myös siitä, että me molemmat olemme ihan varmoja samasta asiasta.

Olimme Kuopuksen kanssa ihan varmoja siitä, että ne halot, joita hakataan, ovat sen kokoisia, että ne mahtuvat saunan uuniin. Se Halonhakkaaja väitti, että halot ovat metrin mittaisia. Siirryimme Kuopuksen kanssa vaivihkaa hakukoneiden maailmaan.  Hetken kuluttua sovimme Kuopuksen kanssa siitä, kumpi menee kertomaan Halonhakkaajalle, että halot taitavat sittenkin olla niitä metrisiä… Opimme kuitenkin puusanastoa. Tässä esimerkkejä:

klapi halko briketti pelletti polttopuu irtokuutio heittokuutio pinokuutio motti kiintokuutio sekapuupilke takkapuu pinokuutiometri  polttopropsi uunipuu takkapuu pilke

Se kaadettu puu, mänty, josta keskustelu lähti liikkeelle, seisoi kymmeniä vuosia paikallaan. Tässä kuvassa se vielä näkyy takavasemmalla jokunen vuosi sitten, tai siis totta puhuen, jokunen vuosikymmen sitten.

1964%20lipunnosto%20m%C3%B6kill%C3%A4pie