Elämän keinut ja vuoristoradat

Leen@n blogin Maahan! Odota! viimeisimmässä kirjoituksessa oli äsken 354 kommenttia. Monet reaalimaailman ystävistä ja blogiystävistä ovat käyneet häntä tervehtimässä näiden kommenttien kautta. Leen@n viimeiset kuulumiset ovat olleet jo hänen läheistensä kirjoittamia. Voimat ovat hiipumassa. Odotamme elämän ja kuoleman Herran ratkaisua.

Eräässä toisessa blogissa seurattiin syntymän ihmettä. Pieni mies tuli tähän maailmaan rakastavan perheensä keskelle. Siihen odotukseen myös  blogiystävät pääsivät mukaan.

Elämän koko kuva näkyy lähes reaaliajassa täällä blogimaailmassakin. Jos vaikka joku asia yhdistääkin, niin vastaavasti erimielisyydet nopeasti erottavatkin.  Täällä on mahdollista sanoa niin ilkeästi niin monelle eri ihmiselle niin monen muun kuullen.

Obeesian blogissa Hellällä palavalla sydämellä kommentoin äsken:

"Minua kyllä ihmetyttävät nettikeskustelujen ilkeät kommentit. En tiedä, onko se jokin vaihe ihmisen elämässä. Jos itsellä on paha olo, se pitää tartuttaa muihinkin. Useimmiten nimettömyyskin lisää näennäistä vapautta purkaa negatiiviset tunteensa.
Olen miettinyt myös itseäni. Joillain palstoilla on mahdollisuus jakaa kirjoittajille positiivisten peukkujen lisäksi myös punaisia alaspäin osoittavia peukkuja. Kyselin yhden keskustelun palautteessa, olivatko punaiset peukut välttämättömiä. Eivätkö nollapisteet antaisi riittävästi tietoa? Tuon jälkeenkin olen silti omia alaspäin olevia peukkujakin jakanut. Miksikähän? Lehdistön kriteereistä löysin asiaa selittävän lauseen. Toimittaja sanoi, että vasta konfliktit kiinnostavat ihmisiä…"

Tähän päivään kuuluu myös se, että ystävä, jonka piti tulla Suomeen lomalleen viikoksi, ei ilmeisesti pääsekään tänne tuhkapilvien takia. Voi myös olla, että omankin perheenjäsenen suunnittelema eteläinen työmatka estyy. Se siitä ihmisen vallasta. Pientä näyttää olevan.

Plus%20674%20Marra%20keinu%20Rose%20Gard
Thaimaa. Rose Garden. Tavallinen tarina. Kuva keinusta, Kuopuksesta ja Tuntemattomasta Hymyilevästä Ohikulkijasta, joka halusi kuvaan mukaan.