Rapsuta pintaa
Kyllä se sieltä löytyy
 
Edelleen harmittelen sitä, että Thaimaassa otimme käyttöön vieraskirjan liian myöhään. Kirjan saimme silloinkin vain viisaan jälkikasvun ansiosta. Olisi siellä ollut makeita nimiä aikaisemminkin. Maailmalla ollessa sai kotiinsa kaikenlaisia vieraita eri syistä, joskus eri ihmisten mukanaankin tuomina.

Jakaranda-kuoro vieraili Thaimaassa keväällä 1989. Järjestimme heille erilaisia vierailuja, esityksiä  ja  seminaareja. Kerran kokoonnuimme joukolla kotonammekin.  Muistan, miten porukkaa oli niin paljon, että istuimme lattialla, thaimaalaiseen tapaan, söimme ja juttelimme kaikenlaista mukavaa.

Nuoretkin vanhentuvat. On ollut mukava seurata heidän vaiheitaan. Jotkut ovat saaneet  jo oman artikkelin Wikipediaan.  Osa heistä löysi elämäntehtävänsä musiikin parista. Jotkut ovat kirkon palveluksessa, jotkut lähtivät lähetystyöhön. Kaikista en tiedä mitään. Tänään muistelen kolmea heistä. Heidät kyllä tunnistaa, kun vain tajuaa rapsuttaa kaikki nämä vuodet pois…

Markus Bäckman, jonka fan clubiin olen jo vuosia kuulunut, on esiintynyt trubaduurina, eri yhtyeiden jäsenenä ja muusikkona monissa eri tilanteissa erilaisten ihmisten parissa. Hänen ääntään on kuulunut eri elokuvien suomalaisversioissa. Hän kääntää ja ohjaa eri piirroselokuvien suomalaisia dubbauksia.  Hän sanoituksiaan voi lukea kirjasta sekä kuulla laulajien levyltä  ja hänen sarjakuvapiirroksiaan voi  nähdä monissa paikoissa. 

Jussi Kivimäki oli yksi Jakarandan kilisyttäjä ja kalisuttaja. Häneltä opin sen, miten erilaisilla lyömäsoittimilla voidaan saada aikaan erilaista tunnelmaa. Muistan, että Thaimaastakin löytyi uusia soittimia mukaan matkaan. On varmaan osaksi hänenkin ansoitaan se, että toin Thaimaasta tullessani monia sikäläisiä soittimia ja esittelin niitä eri tilanteissa työssäni.  Nyt huomasin, että hän toimii myös Jean S.- yhtyeen lyömäsoittajana .

Pasi Ruohonen oli mainoksissa jo kauan  ennen kuin tajusin, että hänetkin tunsin ennestään. Monen mainoksen mies, laulaja, ääninäyttelijä  ja dubbaaja  on muuntelukykyinen . Skaala on ollut laaja, mutanttininjakilpikonnasta eri piirroshahmojen kautta Soneran PasiAlPasinoksi.

Vuosien varrella  Jakaranda-kuorossa olleet kuorolaiset ovat varmaan vieneet matkassaan eteenpäin  jotain sen tunnelmista. " Jo neljännesvuosisadan ajan Jakaranda-musiikkiryhmä on kulkenut ympäri Suomen ja  tuonut eteläisen Afrikan lämmön ja sykkeen kirkkoihin, juhlasaleihin ja kaduille. Paluupostia lähetyskentiltä on tuotu niin rytmin, tanssin kuin laulujenkin muodossa.”
Plus%20673%20Jakaranda%20Thaimaassa%20vi