• Yhteiset värit
  • Yhteinen rintama
Alkuajan kristityillä se oli kala. Hiekkaan piirrettynä se yhdisti samalla tavalla ajattelevat. Nyt ristiä pidetään jossain niin vaarallisena, että sitä ei saisi näkyäkään. Risti joitain säväyttää. Minuakin.
Lapsena opin, että punainen ja musta olivat Karjalan värit. Punaisen sanottiin viestivän iloa, mustan surua oman maan menetyksestä. Vieläkin nuo värit säväyttävät.  Syvällä se on. Miullakii.
Olen näinä päivinä aina välillä poikennut netissä katsomassa nykyistä Bangkokin väriskaalaa. Katson karttaa ja mietin, missä punapaidat kulloinkin ovat. Tänään ne olivat alueella, jonka muistan jo toisesta Thaimaan päivästämme. Sieltä ostettiin ensimmäiset thaimaalaiset mekkomme. Taksi vei ensin väärälle kadulle, mutta kyllä sielläkin kauppoja oli ja sieltäkin kotiin päästiin. Todistettavasti.
Joskus maailmaa saakin katsoa mustavalkoisesti. Jotkut asiat vain joskus ovat  ON ON  tai EI EI. ”Mitä siihen lisätään, se on pahasta.”

Thaimaa. 1979. Lastentarhan bussin odotusta kotipihalla. Löysin kun löysinkin kuvan juuri niistä ensimmäisistä mekoista.